front page slideshow

ss-cover seso01 seso02

Violet Poison

slctn●srtd X Violet Poison (Veleno Viola)
(interview eng + hun)

K: When and how did you get in touch with electronic music?

F: In 1994 I bought my first turntables and vinyls but I was listening music much before, of course, I grew up with 80’s Italo/dance stuff like Valerie Dore and Samantha Fox. I think all started a day while I was listening “Nothing’s Gonna Stop Me Now” on radio. I used to record on tape a lot of radio mixes during end of 80’s and early 90’s. My first time in a club was in 1995 - as a clubber - and in 1998 I played my first dj set ever. I was playing a mix of techno and electro at that time. I started productions lately, in 2006. A friend introduced me to plugins and I followed a personal path that brought me to buy hardware, although I don’t dislike to use some plugin if I think it’s worthy.

K: Please you speak about your music projects, Violet Poison, Bakunin Commando, Diana Berti, Black Tears and Aktion Mutante:

F: Violet Poison has basically a sound that I call “proto-EBM”, based on sequences and large use of my vocals.

Bakunin Commando is inspired by 80’s Minimal/Industrial, with sharp drums and vocals, different use of bassline. It can be very slow or very fast, like Synth-Punk.

Diana Berti is the romantic project of the three ones, more focused in the Minimal-Synth/Wave field, based on childhood memories. It’s Dorian-mode based and it’s the only project of mine where I try to sing over. It started as arpeggio-based 80’s sci-fi/horror-soundtrack stuff but I developed it more, now some tracks have a Proto-Electro rhythm.

Black Tears is the project I have with my long-time friend Giorgio Gigli and it’s a sort of layered and atmospheric Industrial, romantic, desperate and cold at the same time. The sound of no future. It’s based on the melancholia of our defunct Zooloft label.

Finally, Aktion Mutante is my project with Manos Simotas (Unhuman, co-founder of Liber Null Berlin). We make EBM with a very Punk attitude, powerful and anti-authoritarian, lot of screams and craziness. We both scream over, like a band.
I also started a project with Andi Harriman from Synthicide NYC and Dj Nephil from Gravitational Waves, one with Tara in Tibet (Alessio from She Lost Kontrol label) and I put together a band with some artists/friends. I can’t anticipate nothing right now but will be devastating.

K: When you playing live acts, which is your favorite instrumental in your setup?

F: The DSI Evolver is my favorite synth. One of the most powerful synths I ever heard and its sequencer is so sick. I also love the Ensoniq ESQ-1 but it’s too big to put in a baggage. My setup is based on a modded Roland TR-505 and an AKAI SG01V for drums (the AKAI romper has Simmons drums inside), the Evolver and a Korg Volca FM for basses, a Roland SH-32 for atmospheres and effects. Everything is processed by pedals (distortion, delay, reverb and a phaser).

K: People love your old project, which ran under the name Obtane. Have you considered resuming?

F: Actually I was considering that but no, I’m not really sure. Some friends given me the same advice but “Obtane is dead”, I also wrote it on a blog I had at that time. The fact is techno bores me to death, I’m not listening to it since 6 years. I grew up with labels like Downwards and Dynamic Tension and I don’t regret my past but resuming Obtane now would put Violet Poison in the trash. VP and its related projects are the really ones that represent myself. Obtane had a big audience according to what people noticed (I just make music, I’m not good to notice audience, hype etc.) but making music just because the big audience I think it’s not for me.

K: Which was your memorable event and which event is on your wish list?

F: Honestly there were a lot but the most memorable was in London, at Electrowerkz. I think it was one of my best dj sets ever. A friend told me a guy there was completely driven crazy, saying I was “mind-blowing”. I don’t know who this guy was but I love him. Wishlist: I would like to play in Georgia someday, audience seems very warm and heard there’s a very cool scene.

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

K:Mikor és hogyan kerültél kapcsolatban az elektronikus zenével?

F: 1994-ben vásároltam az első lemezjátszóimat és lemezeimet, de már sokkal korábban hallgattam zenéket. Természetesen a 80-as Italo és dance zenéken nőttem fel, mint Valerie Dore és Samantha Fox. Azt hiszem minden azzal kezdődött, amikor egy nap hallottam a “Nothing’s Gonna Stop Me Now”-t a rádión. A 80-as évek végén és a 90-es évek elején rengeteg rádiós mixet felvettem kazettára. Az első látogatásom klubban, mint „clubber” 1995-ben történt, és 1998-ban játszottam az első dj szettem. Ekkor techno és elektro mixet játszottam. 2006-ban kezdtem zenét készíteni. Egy barátom bemutatta a plugineket, és én követettem a személyes utam, amely hardveres vásárláshoz vezetett, nincs problémám a plugin használattal, ha úgy gondolom az méltó.

K: Kérlek beszélj a zenei projektjeidről, Violet Poison, Bakunin Commando, Diana Berti, Black Tears és Aktion Mutante:

F: A Violet Poison hangzás, amit én „proto-ebm”-nek hívok lényegében a szekvenciákon és saját vokálomon alapul.

A Bakunin Commando-t a 80-as évek Minimal / Industrial hangzása inspirálta, éles dobokkal és énekkel, a basszus különböző használatával. Ez lehet nagyon lassú vagy nagyon gyors,mint a synth punk.

Diana Berti a romantikus project a 3 közül, inkább a Minimal-Synth / Wave mezőben összpontosul gyermekkori emlékeken alapul. „Dorian- Mód”, és ez az egyetlen olyan projekt, ahol megpróbálok énekelni. Arpeggio-alapú 80-as sci-fi / horror-soundtrack cuccként kezdtem, de továbbfejlesztettem, most már néhány szám Proto-Electro ritmust is tartalmaz.

A Black Tears egy projekt régi barátommal Giorgio Giglivel, ez egy rétegzett és atmoszférikus, ipari, romantikus, kétségbeesett és hideg egyidejűleg. Nem a jövő hangzása. Ennek alapja a megszűnt Zooloft kiadó melankóliája.

Végül az Aktion Mutante projektem Manos Simotas-szal (Unhuman, a Liber Null Berlin társalapítója). EBM-ot csinálunk Punk attitűddel, erőteljes és anti-autoritárius, sok sikoltozással és őrültséggel. Mindketten sikoltozunk, mint egy zenekar.
Elindítottam egy projektet Andi Harriman-szel a Synthicide NYC-től és a Dj Nephil-lel a Gravitational Waves-ből, egyet Tara in Tibet-tel (Alessio a She Lost Kontrol címkéből), és összeállítottunk egy zenekart is néhány művész baráttal. Nem tudok előre semmit, de pusztító lesz.

K: Amikor live actezel melyik a kedvenc hangszered a setup-odban?

F: A DSI Evolver a kedvenc szintim. Az egyik legerősebb szintetizátor, amit valaha hallottam, és a szekvencere olyan beteg. Szeretem az Ensoniq ESQ-1-et is, de túl nagy ahhoz, hogy egy poggyászban elhelyezzem. Az én setup-om bázisa a modellezett Roland TR-505 és a dobok AKAI SG01V (Simmons dobok belül), az Evolver és a Korg Volca FM a basszusokra, egy Roland SH-32 az atmoszféráknak és az effekteknek. Minden pedálon működik (torzítás, késleltetés, reverb és phaser).

K: Az emberek szeretik a régi projekted, ami Obtane néven futott.Gondolkodtál az újrakezdésen?

F: Valójában gondolkodtam, de nem, nem igazán vagyok biztos benne. Néhány barát tanácsolta nekem, de az "Obtane halott", ezt meg is írtam egy blogon akkoriban. Az a tény, hogy a technó halálosan untat, 6 éve nem hallgatom. Olyan címkékkel nőttem fel, mint a Downwards és a Dynamic Tension, és nem bánom a múltamat, de az Obtane folytatásával a Violet Poison-t a szemétbe rakhatnánk. A VP és a hozzá kapcsolódó projektek azok, amelyek engem képviselnek. Obtane nagy közönséget hozott, amit az emberek észrevettek (én csak zenét csinálok, én nem vagyok túl jó közvetítésben , a hype stb.) én csak csinálom a zenét a túl nagy közönség nem nekem való.

K:Melyik volt a legemlékezetesebb esemény és melyik esemény szerepel a kívánság listádban?

F: Őszintén szólva sok volt, de a legemlékezetesebb Londonban volt, az Electrowerkzben. Szerintem ez volt az egyik legjobb dj szettem. Egy barátom mesélt nekem egy srácról, hogy teljesen megőrült, és azt mondta eszméletlen voltam. Nem tudom, ki volt ez a fickó, de imádom. Kívánságlista: Szeretnék Grúziában játszani, a közönség nagyon jónak tűnik és hallottam, hogy nagyon jó szcéna van ott.

Links follow them/ Linkek kövesd őket:
https://www.facebook.com/vltpsn/
https://www.facebook.com/BakuninKommando/
https://soundcloud.com/violet-poison
https://www.facebook.com/VelenoViola/

Check his biography and if you want, you can show your liking with a "like" button :)
Olvasd el az önéletrajzát és ha akarod nyilvánítsd ki a tetszésedet egy like-kal!
http://podcast.selectionsortedbkng.com/dj-producer/violet-poison

MINOX - Purgatoryo

•Eng: Pretty obscure Italian New-Wave band. Love the swing. Listen this while driving in the night in a big European city, it’s gonna be magic. •Hun: Szép, homályos olasz New Wave banda. Szeresd a lendületét. Hallgasd ezt miközben vezetsz egy nagy európai városban, varázslatos lesz.

Suzanne Ciani ‎- Seven Waves

•Eng: You can hear her classical music background clearly. Outstanding. I cried many times. •Hun: A klasszikus zenei hátterét egyértelműen hallhatod. Kiemelkedő. Sokszor sírtam ezen.

Sensations' Fix ‎– Music Is Painting In The Air (1974 - 1977)

•Eng: Italian Psychedelic-Rock band from the 70’s. I’m not a big fan of the genre but this one is great. •Hun: Olasz pszichedelikus- rock banda a 70-es évekből. Én nem vagyok ennek a műfajnak nagy rajongója de ez kiváló.

Nuovo - Planine

•Eng: Ex-Yugoslavia Coldwave band. Too bad there’s no info about them and they appear just on a compilation. •Hun: Régi jugoszláv coldwave banda. Olyan rossz, hogy nincs információ róluk és csak egy gyűjteményen jelentek meg.

Delia Derbyshire - Sea

•Eng: Discovered this at Dj Nephil’s house. Started to be like a drug for me. I listen it with lights off and my mind starts traveling, underwater. •Hun: Dj Nephil házában fedeztem fel. Olyan kezdett lenni számomra, mint a drog. Fények mellett hallgattam ezt és az elmém elkezdett utazni a víz alatt.

Trisomie 21 - There's No Trouble There

•Eng: Lethal. There are really no tracks like this. •Hun: Halálos. Valóban nincsenek ilyen számok, mint ez.

Oldalak