front page slideshow

ss-cover seso01 seso02

Banyek

  • BIO:

2006-ban hallottam a MÜPA nagyteremben először analóg elektronikus hangszereket, a theremintől a Moog modularig egy este 100 év elektronikus zene története szólalt meg. Ekkor jöttem rá, hogy mivel ezeknek a hangszereknek sajátságos hangjuk van, nekem is össze kell gyűjtenem egy analóg elektronikus hangszerparkot, amit meg kell tanulnom használni is. A park 2012 körül lett kész, akkor fejeztem be a dj-zést is, és azóta játszom élőben rajtuk, és a rögzített és editált zenéimnél is ezeket az eszközöket használom, tehát minimális utómunkát alkalmazok csupán szoftveres környezetben. Az utóbbi időben talán a Tér a legismertebb zeném, amivel 2. helyezést értem el a Tilos Rádió Sci-Fi pályázatán - több, mint 400 zenével voltam versenyben. Legutóbbi külföldi megjelenésem a német Klangschleife kiadónál volt, egy 2step elemekkel is tarkított dubtechno EP-m jelent meg ott.

  • https://klangschleife.bandcamp.com/album/commuter-ep
  • Lesz egy 8+4 számos anyagom is dubstep-dubtechno2step-dub ambient vonalon, de addig nem teszem közzé digitálisan, amíg az egészet szét nem osztottam lemezeken - évek óta adom a zenémet ingyen lemezen dj-knek, ismerősöknek, nektek is....

 

  •  HANGSZEREK

A hangszerparkom a dub formaelvén alapul, a klasszikus dub hangzást próbálja megvalósítani analóg audio-eszközökkel és hangszerekkel. (A dub-zene és az időtudat koncepciójáról írtam az esztétika szakdolgozatomban is. 

 

  • ZENEI GYAKORLAT

Gyakorló tanárként, pedagógusként fontos számomra a tudás és a zenekulturális gyakorlatok átadása, ezért törekszem arra, hogy minél több fiatalhoz és érdeklődőhöz eljussak, fontos számomra, hogy átadjam az analóg elektronikus hangszerek gyakorlati használatának örömét és előnyeit (beleértve a nehézségeit is)...  Igyekszem tehát minél többször "kijönni a homokozóból", kerülöm a belterjességet, objektivitásra és megmérettetésre törekszem, amennyiben ez egyáltalán lehetséges.

  • HOL JÁTSZOTTAM EDDIG...

2012 és 2014 között sikerült itthon a legjobb sound systemeken játszanom, és az A38 nagyszínpadára is eljutottam. (Dub Phase Sound System, Mogul Audio (a Külvárosi Techno és a Kontra Klub hangrendszere), stb.) - legutóbb a Debreceni Campus Fesztivál Dub Székház sátrában játszottam, előtte pedig a Kontra Klubban az Analogue Zone workshopokon, de a múltheti Budapest Music Expon is rögtönöztem egy techno liveactet. Korábban dj-ként Sónar, sok itthoni hely meg cseh fesztiválok...

  • DUB SYSTEMS

2012-13-ban mai napig egyedüliként kickstarter-kampánnyal szerveztem egy zenei rendezvényt is, a fundraising sikeres volt, az esemény teljes egészében megvalósult. Az Electronic Beats erről interjúzott velem főleg. 

Szeretnék a jövőben nekifutni még egynek, de egyelőre körvonalazódik, hogy mit szeretné(n)k.(Banyek)