front page slideshow

ss-cover seso01 seso02

BLUSH RESPONSE

Blush Response, polgári nevén Joey Blush, egy New Yorkból származó kubai-amerikai művész, aki jelenleg Berlinben él. Olyan művészeknek csinált programozási munkát, mint a Fear Factory, Rhys Fulber, Christiano Castro és Joey Jordison (Slipknot) alternatív rock projektjének a Scar The Martyr-nak turné tagjaként is dolgozott. Legújabb projektjei a szerb Ontal duóval alkotott Impulse Controls, és a Sarinnal közös Konkurs. Egy elbűvölö, vibráló új művész, aki bejárja a post punk, industrial, techno és a 'nevezd aminek akarod' külső birodalmát, sok megjelenéssel cd-n, lemezen és még kazettán is, olyan kiadóknál, mint az Aufnahme + Wiedergabe, Total Black és Basic Unit Productions. Legfrissebb megjelenései az Reshaper album az Ant-Zen-nél és az Aufnahme + Wiedergabe-nál megjelent Body Architect című lemeze.

Blush Response arra törekszik, hogy mindig kitolja a hangzás, a szerkezet és az érzékelés határait, létrehozva a modern változatát annak ami szerinte az ipari zene kell legyen: brutális, invenciózus, kompromisszum mentes és mindig innovatív. Throbbing Gristle, Surgeon vagy a Front 242 is hallható nyomot hagytak a zenéjében, és célja, hogy visszahozza ezen szerzők szellemének legjavát, és még tovább fejlessze azt. Blush Response lényegének legnagyobb része a hardver szintetizátorokon való előadás. Megközelítése nagyon 'kéz közeli' és a zenéiben hallható változások 90%-a kézzel csinált, mindenféle automatizáció nélkül. Az alkotó gesztusokban hisz a kivágás-beillesztés típusú szerkesztéssel szemben, és törekszik az ember-gép interakciók határainak felfedezésére. Az élő előadásai 100%-ban improvizáltak és legtöbbször nem előre megtervezettek, amiben benne van a hiba és a szerencsés véletlen lehetősége is, és ez a filozófia tükröződik a stúdió munkáiban is.

Blush Response zenéjét jellemzi a sound designra való súlyos törekvés, a durva, súlyos ritmusok kombinálása vastag, torzított szintetizátorokkal. Dübörgő, fejleszakítós lábdobok keveredése érdes, sötét szekvenciákkal amik hatalmas hang üregeket hoznak létre. Egy pulzáló szelete az egyértelmű, zajjal átszőtt technónak jó adag indusztriál és EBM hatással, Blusht improvizációs képességei képessé teszik egy olyan hangzás létrehozására, mely elmossa az ezen stílusok közti határokat. Egy alig megszelídített szörny, aki lyukakat harap és fúr a dobhártyába és valahogy varázslatosan eléri, hogy dobolj a lábaddal vagy, tekintélyes hangerőnél, tombolj.

https://ant-zen.bandcamp.com/album/reshaper

Music