front page slideshow

ss-cover seso01 seso02

Corvum

Dimitris Diamantis másnéven Corvum görög születésű zenész, producer, dj és remixer, hangmérnök.
Először 5 éves korában került kapcsolatba a zenével, amikor elkezdett klasszikus zongorán játszani, és bevezették a klasszikus kultúrába, filozófiába és hangzásba. Gyakorlatilag egy konzervatóriumban élt, míg be nem fejezte minden klasszikus zenei tanulmányát. Ezután elhagyta Görögországot és Ausztriába ment a grazi egyetemre (Universitat für Musik und kuns Darstellende) majd Olaszországba a bolognai egyetemre ([D.A.M.S (Dicipline delle Arti,della Musica e dello Spettacolo)], hogy kiterjessze zenei tudását.
Mikor először hallotta Jean Michel Jarre és Vangelis Papathanasiou zenéit, megváltozott a zenéről alkotott látásmódja. Hirtelen az elektronikus elemek behatoltak az elméjébe, fellendítették az alkotás iránti szenvedélyét és örökre megváltoztatták a zenealkotásának és hallgatásának módját.
A zongora átadta helyét a szintetizátoroknak és elkezdett egyre inkább “elektronikusan” játszani és alkotni.
Elkezdett olyan művészeket/együtteseket és úgy általában olyan zenét hallgatni, ami főként a szintetizátorokra, elektróra és synthpopra épült. A késői 80-as években felfedezte a house és techno, EBM, IDM és egyéb elektronikus zenei alműfajokat.
Corvumot a késői 90-es években hívta életre és belefogott egy kísérletező zenei utazásba. A számítógép bekerült az arzenáljába és a tanulmányai mentén belefogott a digitális szoftverek és hardverek általi zeneszerzésbe és djzésbe. Corvumként az első időszakban 4 meg nem jelentetett hipnotikus indusztriál- downtempo- minimal albumot készített. Az újítás iránti szenvedélye és az állandó vonzódása az elektronikus zene, a klub- és dj kultúra iránt oda vezettek, hogy elkezdett profi producerként dolgozni, és Corvum új korszakával betört a zeneiparba és diszkográfiába.

RA : http://www.residentadvisor.net/dj/corvum
TWITER : https://twitter.com/corvumssdiamond
BEATPORT : http://www.beatport.com/artist/corvum/245307
JUNO : http://www.junodownload.com/artists/Corvum/releases/

Music