front page slideshow

ss-cover seso01 seso02

Exigent

Exigent 1985 május harmadikán látta meg a napvilágot Perlei Imre néven. A budapesti agglomerációban nevelkedett, fiatalon dobolni, gitározni is tanult. 13 évesen találkozott a Viva tv „Berlin House” műsorával, ami elindította a mély elektronika irányába.
14 évesen már saját zenék írásával próbálkozott, 16 évesen rendezte első saját rendezvényét. Mivel hirtelen nevet kellett találni az organizációnak, így a közelben heverő spanyol-magyar szótár segítségével megalakult a Fuerza Crew (később Fuerza Music). Ekkor 2001-et írunk.
Párhuzamos hatások tömkelege érte az akkori progresszív house-tól kezdve a kor dub és minimal zenéin keresztül a technóig , beleértve a break és broken beat-et, chil-house, downtempo és ambient műfajokat is. 2002-ben már a Kasmhir Underground falain belülre irányítja a Fuerza Crew-t, a csapat folyamatosan bővül, fejlődik.
Ekkor már a dark és off-beat techno jelentik a fő csapást, csak vinylről játszik, általában az esték lezárása lesz a fő profilja.
A Fuerza Music 2009-es kifulladása után a Mocskos Csúnya Kísérleti Techno alapítója, adminja és szervezője lesz, ekkortájt válik komollyá „Dark Quality” alteregója is, ezen a néven downtempo és ambient zenéket ír (korábban megjelent pl az AudioExiten több zenéje ezen a néven, akkor még minimal-acid techno, és mindenféle egyéb vegyített stílusokban)
Csízik Tamással megalapítják a Paradise Gate netlabelt (10 kiadványt élt meg), dj-ként pedig már csak kőkemény technót játszik. Produceri munkái –sok más tevékenységével együtt- az AudioExitnél jönnek ki, de zeneírás terén egyre inkább a zongora alapú ambient felé fordul.
2014-ben megszületett első lánya, ekkor eladja lemezeit, és felszámolja a gépparkot is. Az egyik utolsó techno-vinyl bástya dőlt be többek szerint (szerencsére mára újabb játékosok érkeztek a magyar vinyl ligába).
2018-as visszatérése már digitális dj-zésben nyugszik, de a sokéves rutin nem veszett el, csak átalakult. A főszereplő ismét a vad, szikár és fékevesztett energiájú techno, acid és off beat, dark és indusztriál.
Mert szerencsére vannak dolgok, amik nem változnak.

Music