front page slideshow

ss-cover seso01 seso02

Filip Xavi

A szerbiai Belgrádból származó Filip Xavi a helyi technó színtér egyik oszlopos tagjaként ismert, a Teskoba Records alapítója. A stílusok és a divat korlátai ellen lázadva mindig is a technó elgondolkodtatóbb és sötétebb oldalához vonzódott, hipnotikus és absztrakt zenei struktúrákkal operálva, amiket könyörtelen dobokkal kombinál, ez idővel saját felismerhető stílusa lett.
A technó súlyos, sötét hullámát előre vetítve, ami megtalálta az európai klubokat, 2008-ban Filip elindította a Teskoba kiadót, ami a jövő technó hangzásának platformjává vált.
Számos kiadónál való megjelenés után, 2013 tavaszán első szóló ep-je az "Inline Agents" a híres spanyol technó kiadónál a Subsist Recordsnál jelent meg, és nagyszerű fogadtatást kapott a technó színtér nagyjaitól. Következő ep-je az olasz Sonntag Morgennél 2013- ból szintén említésre érdemes.
2015 novemberében jelent meg első bakelit ep-je az "Explanation Skip" a Sonntag Morgen hetedik vinyl kiadványaként, jelentős támogatást kapva a technó szcéna legfőbb szereplőitől.
A belgrádi techno Mekka a Drugstore residenseként az elmúlt két évben olyan művészeket látott vendégül és játszott együtt velük, mint: Rodhad, DVS1, Dasha Rush, Surgeon, Oscar Mulero, Phase, Dimi Angelis, Ancient Methods ,Shifted, Stanislav Tolkachev, Adam X, Elektrabel... E rendezvények sorozata vezetett többszöri meghívásához a legendás berlini Tresorba (2014 augusztus és 2015 november)
Filip folytatja küldetését hogy hallgatóságát a hangok és űr feltáratlan területeire kalauzolja, egy olyan megközelítésben, ami megtölti a táncteret misztikummal és bizonytalansággal a katarzishoz vezető úton.