front page slideshow

ss-cover seso01 seso02

Marc Ash

Marc a Crimewave (egy kéthavonta megrendezésre kerülő parti sorozat) társalapítójaként kezdett bulikat szervezni, mely 2012-től kezdve elsőként vitt minimal-synth és avantgard elektronikus zenei előadókat Milánóba. Előtte vezető producer szerepet játszott az egykori witch-house együttesben, a Cyndies-ben, ami megjelentetett egy LP-t a német Phantasma Disques kiadónál (Junkyard II, 2011) és turnézott Európaszerte.

Főként a korai new wave-ből és koszos industrialból illetve az elektronikus zene úttörőitől merítve inspirációt aktív dj-ként és producerként is saját neve alatt (sötét elektronika, a kezdeti synthwave után) illetve Plovdiv alteregojával is, mely inkább sötét techno ütemekre épül. 2013 decemberében megjelentetett egy zenét a Minimal Trend Records ‘Minimal Milan’ című válogatásán, jelenleg pedig saját Blacksilk Records kiadóján dolgozik, melynek célja hogy a rejtett kísérleti és sötét elektronikus projektek legjobbjait jelentesse meg. Az elmúl 5 évben játszott Olaszország sok releváns klubjában, gyakran jár Berlinben is, amit mindig is művészi otthonának tartott és fellépett vendégként sok underground bulin is.

2013 és 2016 között, mialatt Művészettörténetet tanult, a “Devil’s Dancers” nevű underground projekt művészeti igazgatójaként és rezidens dj-jeként dolgozott. Nemrég Berlinbe tette át székhelyét, ahol elkötelezte magát sokoldalú Blacksilk cimkéjének elindítására, megjelentetve debütáló EP-jét Plovdivként 2016 júliusában, melyet a Hardwax “Kivételes és friss industrial / elektro / techno hibrid EP”-ként mutatott be és ami széleskörű elismerést és támogatást kapott számos elismert dj-től. 2017 tavaszán egy új Marc Ash kazetta jelent meg a Clan Destine Records gondozásában. Az ‘Ostracism’ című munka továbbviszi eredeti benyomásait, amik Marc stílusát jellemzik, synthwave, electro és industrial keverékét szinkópált szöveg textúrákkal, és szerepel rajta két újragondolás producer társaitól Alexey Volkovtól és Hurentől.

Music