front page slideshow

ss-cover seso01 seso02

NX1

NX1 erőteljesen robbant be a technó színtérre, első lemezük megjelentetésével saját kiadójuknál 2011 végén. Az NX1 01 mindössze 200 kézzel nyomott fehér lemezen jelent meg és pár nap alatt az eladások élére került a híres holland disztribútor, a Clone.nl oldalán. Ez pedig azonnali támogatást hozott számukra a stílus olyan meghatározó alakjaitól, mint Surgeon vagy Marcel Dettman, többek között.

Ettől a ponttól, a "csináld magad" filozófiát követve folytatták a sokféle zenei anyag előállítását, amikből a szcéna sok nagy személyisége táplálkozott. Ennek köszönhetően a reflektorfény lassan a megjelenéseikre és alkotásaikra összpontosult.

Olyan kiadókkal való együttműködés után, mint a Semantic Modularz vagy az M_Rec, Oscar Mulero, Kirk Degiorgio és Terence Fixmer is felkérte őket a saját projektjeikben való közreműködésre. Ez elkerülhetetlenül meghozta nekik a nemzetközi sajtó felismerését és fellépések sorozatába katapultálta őket klubokban és eseményeken európaszerte, ahol kiemelkedtek produceri és színpadi képességeik is.

Élő előadásaik a technó széles palettáját mutatják be. Súlyos és nyirkos atmoszférák melyek átjárják a táncteret, törtek és vastag basszusok melyek a stílus mélyebb és szellemibb részét vizsgálják. Összefűzve a klasszikus hangzást újonnan kialakultakkal, némi IDM-mel és 90-es évekbeli elektronikus zenével fűszerezve.

Music