front page slideshow

ss-cover seso01 seso02

Sayyed Bandar

Sayyed Bandar 1993-ba született, Amman-ban, Jordániában. 7 éve tevékenykedik dj-ként, első fellépése 2010-ben volt.
Híres elképesztően energikus előadásairól melyek hipnotizálják a közönséget, egy teljesen új dimenziót adva az underground klubszcénának.

Különböző stílusokban és műfajokban dolgozik, ezért hallható olyan széles skálája a stílusoknak szettjeiben. Újabb előadásaiban az indusztriál, ebm és rhythmic noise orientált technó a domináns, acid és retró hangzások, offbeat és brekbeat ritmusok által kísérve.

Ami igazán megkülönbözteti őt a többiektől az a zenéhez való egyedi közelítése. A feltételezett művészi mellett egy mérnöki megközelítés is jellemző rá. DSP (digitális jelfeldolgozás) technológiákat tanulva és kutatva megalkotta saját effektjeit melyek matematikai számításokon alapulnak.

Az elmúlt két év a legsikeresebb volt eddigi karrierjében, hisz olyan klubokban és fesztiválokon lépett fel mint a Tresor (Berlin), Drugstore (Belgrád), Exit Festival, Tunnel klub, 20/44 klub stb.
Ez alatt a két év alatt olyan művészekkel játszott együtt mint az Ontal, VSK, Scalameriya, Vril, Jeroen Search, Francois X, Ubiae, Lag és Filip Xavi.

Sayyed Bandar egy elég sikeres podcast házigazdája is, amit Late Night Digging-nek hívnak, előzőleg Digging Into Realityként volt ismert, ahol számos nemzetközi előadót vonultatott fel. Fontosabb, hogy a podcastján keresztül sikerült felhívnia a figyelmet és támogatnia fiatal, feltörekvő művészeket is, de az underground színtér pár fontos nevét is vendégül látta. Pontosan ez az amin ez a rádió show alapul.
Megemlítendő még, hogy Bandar szervez és hosztol partikat is helyi klubokban.
A Dj-zés mellett Bandar zeneírással is kísérletezik, és gyakran megtalálható a billentyűk mellet improvizálva.

Music