front page slideshow

ss-cover seso01 seso02

Skag Arcade

A Skag Arcade projekt 2014 közepén született, ami aztán egy kiterjedt és radikális zenei vizsgálatba fordult az emberiség legkicsavartabb és leggonoszabb aspektusaival foglalkozva, tekintet nélkül a kötöttségekre és határokat nem ismerve.
Az emberi tisztesség romlása visszafordíthatatlan állapotának szonikus ellenpontja egy tompa utazásban formálódik az analóg és digitális világok között, ahol élénk, betonkemény hang-keretek, sivár és manipulált alapok, és digitálisan szétszedett hagfelvételek olvadnak egybe durva zaj rohamokban és poszt-indusztriális töltetekben, életre keltve egy változatos akusztikus kódot, mely klaszter alapú, drón centrikus morfológiában gyökerezik.

Olyan különböző források által inspirálva, mint William Burroughs, Iannis Xenakis, Husker Du & Squirrel Bait (akiktől a név is származik, a két mesterművük címét ötvözve), Shinya Tsukamoto, Mark Hollis, Coil, Roberto Bolano, Eliane Radigue, Pan American, Stan Brakhage, Marco Corbelli and Luigi Russolo, Skag Arkade alázattal tiszteleg több mint 100 év forradalmi kultúrális képrombolói előtt, törekedve az emberi mélység személyes portréjának felvázolására.

Skag arcade első hivatalos fizikai megjelenése, a “Fernweh” egy kollaboráció eredménye az olasz drone/ambient művész meanwhile.in.texas-szal, ami a mára kultikus svájci LUCE SIA (https://www.discogs.com/label/893460-Luce-Sia) kiadónál jelent meg 2016 március 2-án.
A kétszámos album koncepciójának gyökere Roberto Bolano végső opuszának, a “2666”-nak elovasásában gyökerezik, mely elégikus mégis bűnös és reménytelen portrét fest az emberi mélységről, a háttérben egy őrül mexikói metropolisszal (egy képzeletbeli, átváltoztatott Ciudad Juarez, értelmetlen brutalitással megnyomorítva)

Ugyanez év májusában a “PentagramEP” című kazetta következett a spanyol Craneal Fractures kiadónál

(https://cranealfracturerecords.bandcamp.com/album/pentagram-ep)

Júniusban napvilágot látott a “The Fatalist Mix”, mely szerepelt a prominens The Brvtalist (www.thebrvtalist.com) oldalon is. Egy speciális “Xmas Dismal Mix” is megjelent előzőleg az olasz zenei webzine “Pay no mind to us, we’re just another minor threat” gondozásában, 2015. December 24-én

2016 júniusában a “The Silent Crater Of The Abyss” című szám (A “Fernweh” albumról) szerepelt :zoviet*france: heti rádió showjának, a “A Duck in a tree”-nek záró akkordjaként (episode #205 - http://zovietfrance.podbean.com/e/a-duck-in-a-tree-2016-06-11-as-thin-as...), melyet renszeresen sugároz az elismert, londoni www.resonancefm.com rádió.

Októberben az “Intermediate States (Kyema, C.M.K.J.) [Inner Sunset take]” című szám (a “Pentagram EP”-ről) szintén szerepelt :zoviet*france:’s “A Duck in a tree” rádió showjában

http://zovietfrance.podbean.com/e/a-duck-in-a-tree-2016-10-08-flux-from-...

2016 novemberében új, “The Look Of Silence” című albuma megjelent a pennsylvaniai Orb Tapes gondozásában

“Egyfajta elégiaként született a 20. századi faji attrocitások elfeledett áldozatainak emlékére, melyek Ázsia délkeleti részén zajlottak le (különös tekintettel a Pol Pot által elkövetett attrocitásokra Kambodzsában, és az Indonéziába történt tömeges mészárlásokra 1965-ben és ’66-ban). A “The Look Of Silence” egy négy műből álló utazás a túlélők szemében hagyott ürességbe, mellyel a düh által kísérve a soha véget nem érő mélységbe tekintenek.

(https://orbtapes.bandcamp.com/album/the-look-of-silence)

2017 egy nagyon limitált mindössze 13 példányban megjelent kazettával indul, a ‘Budd” ep (az egykori pennsylvaniai szenátor Budd Dwyer tragikus sorsa által inspirálva, és a cím tisztelgés Steve Albini Rapeman-jának névadó Epje előtt is) kiadva a kis sorozatú kazettákat kiadó Endless Landscapes of Decay-en
Júniusban egy mix a magyar Selection Sorted-nek
(https://www.mixcloud.com/selectionsorted/selection-sorted-technopodcast-...),

Ezt követte egy másik (("Ecstasy Of Angels – In The Realm Of The Senses”) szeptemberben a londoni Darkfloorsound-nak, ami egy személyes tilsztelgés (és egy lehetetlen összeállítás) több mint 30 év legtisztább, legikonikusabb és legfurcsább japán zenéiből.

https://darkfloor.co.uk/darkfloor-session-056-skag-arcade
https://www.mixcloud.com/darkfloor/darkfloor-in-session-056-skag-arcade/
https://soundcloud.com/darkfloor/drkflrmx056

Egy hipotetikus trilógia második részének gondolva (a 2016-os Fernweh után) az amerikai sivatagokról és a metafórikus pusztaságukról, és egy szótlan koncepcióként a lelkünk sivatagáról, a “Twentynine Palms” (2017 októberében jelent meg) egy új együttműködés Angelo Guido meanwhile.in.texas-ával a svájci LUCE SIA kiadónál.
A sajtó kiadványbol:
“/ számos, majdnem 60 perc hosszú recsegő, kozmikus és pszichedelikus drone-ambient masztodon, egy zajos és lizergikus filmzene egy hallucinogén utazáshos a sivatag sötét éjszakáján keresztül, ami Olaszország és Kalifornia közt került rögzítésre, a mastering Svájcban készült Attila Folklor által (Mulo Muto / INSOMNIA ISTERICA /// L'è Tütt Folklor Records DIY)”

A már kultikus svájci LUCE SIA 43. Kiadványa ((Maurizio Bianchi, Sshe Retina Stimulants, Laxative Souls/LXSS, The Tapes, Gerstein, German Army, sokak közül) “Twentynine Palms” hivatalosan is megjelent limitált (és speciális) számozott C68 fekete kazettán, több oldalú borítóval és néhány fotóval Twentynine Palms-ról, és a Joshua Tree-t körülvevő sivatagos részekről, egy info oldallal és sivatagi homok mintával”

Októberben Skag Arcade mixe az Obscenity Task Force "History Of Perversion”-jéből megjelent a pennsylvaniai experimental/zaj kiadó Submersive Productions “Gatekeeper Wanderings” válogatásán.

A következő hónapban Skag Arcade és meanwhile.in.texas mégegyszer adásban voltak zoviet*france: “A Duck in a Tree” (episode #279 ) című rádióműsorának legfrissebb 'The Leaf and the Ripple' részében a https://www.resonancefm.com/ rádión “Inland Empire” című zenéjükkel (legutolsó albumukról a Twentynine Palmsról)
https://www.mixcloud.com/zoviet_france/a-duck-in-a-tree-2017-11-11-the-l...).

A következő nónapokban más fontos rádióműsorokban is feltűntek, névszerint a világhírű UC Berkeley college radio KALX (FM 90.7)-n (https://www.kalx.berkeley.edu/) és egy másik szintén fontos kaliforniai egyetemi rádión, a los gatos-i KFJC (FM 89.7)-n (https://www.kfjc.org/).
Decemberben a “Hole In The Silk” megjelent az “Allegro” című cd válogatáson a Biodiversitá Recordsnálhttps://biodiversitarecords.bandcamp.com/album/allegro).

Skag Arcade tagja a kaliforniai experimental/noise The Insect Worship Collective-nek is

BANDCAMP:
https://skagarcade.bandcamp.com/

DISCOGS:
https://www.discogs.com/artist/4535071-Skag-Arcade

Music