front page slideshow

ss-cover seso01 seso02

Skag Arcade

A Skag Arcade projekt 2014 közepén született, ami aztán egy kiterjedt és radikális zenei vizsgálatba fordult az emberiség legkicsavartabb és leggonoszabb aspektusaival foglalkozva, tekintet nélkül a kötöttségekre és határokat nem ismerve.

Az emberi tisztesség romlása visszafordíthatatlan állapotának szonikus ellenpontja egy tompa utazásban formálódik az analóg és digitális világok között, ahol élénk betonkemény hang-keretek, sivár és manipulált alapok, és digitálisan szétszedett hangfelvételek olvadnak egybe durva zaj rohamokban és poszt-indusztriális töltetekben, életre keltve egy változatos akusztikus kódot, mely klaszter alapú, drón centrikus morfológiában gyökerezik.

Olyan különböző források által inspirálva, mint William Burroughs, Iannis Xenakis, Husker Du & Squirrel Bait (akiktől a név is származik, a két mesterművük címét ötvözve), Shinya Tsukamoto, Mark Hollis, Coil, Roberto Bolano, Eliane Radigue, Pan American, Stan Brakhage, Marco Corbelli and Luigi Russolo, Skag Arkade alázattal tiszteleg több, mint 100 év forradalmi kultúrális képrombolói előtt, törekedve az emberi mélység személyes portréjának felvázolására.

Skag arcade első hivatalos fizikai megjelenése, a “Fernweh” egy kollaboráció eredménye az olasz drone/ambient művész meanwhile.in.texas-szal, ami a mára kultikus svájci LUCE SIA (https://www.discogs.com/label/893460-Luce-Sia) kiadónál jelent meg 2016 március 2-án.
A kétszámos album koncepciójának gyökere Roberto Bolano végső opuszának, a “2666”-nak elovasásában gyökerezik, mely elégikus mégis bűnös és reménytelen portrét fest az emberi mélységről, a háttérben egy őrült mexikói metropolisszal (egy képzeletbeli, átváltoztatott Ciudad Juarez, értelmetlen brutalitással megnyomorítva)

Ugyanez év májusában a “PentagramEP” című kazetta következett a spanyol Craneal Fractures kiadónál.

(https://cranealfracturerecords.bandcamp.com/album/pentagram-ep)

Júniusban napvilágot látott a “The Fatalist Mix”, mely szerepelt a prominens The Brvtalist (www.thebrvtalist.com) oldalon is. Egy speciális “Xmas Dismal Mix” is megjelent előzőleg az olasz zenei webzine “Pay no mind to us, we’re just another minor threat” gondozásában, 2015. December 24-én.

2016 júniusában a “The Silent Crater Of The Abyss” című szám (A “Fernweh” albumról) szerepelt :zoviet*france: heti rádió showjának, a “A Duck in a tree”-nek záró akkordjaként (episode #205 - http://zovietfrance.podbean.com/e/a-duck-in-a-tree-2016-06-11-as-thin-as...), melyet renszeresen sugároz az elismert, londoni www.resonancefm.com rádió.

Októberben az “Intermediate States (Kyema, C.M.K.J.) [Inner Sunset take]” című szám (a “Pentagram EP”-ről) szintén szerepelt :zoviet*france:’s “A Duck in a tree” rádió showjában
(- http://zovietfrance.podbean.com/e/a-duck-in-a-tree-2016-10-08-flux-from-...
- https://www.mixcloud.com/zoviet_france/a-duck-in-a-tree-2016-10-08-flux-...
- https://itunes.apple.com/gb/podcast/a-duck-in-a-tree/id549888021)

2016 novemberében új, “The Look Of Silence” című albuma jelent meg a pennsylvaniai Orb Tapes gondozásában.

“Egyfajta elégiaként született a 20. századi faji attrocitások elfeledett áldozatainak emlékére, melyek Ázsia délkeleti részén zajlottak le (különös tekintettel a Pol Pot által elkövetett attrocitásokra Kambodzsában, és az Indonéziába történt tömeges mészárlásokra 1965-ben és ’66-ban). A “The Look Of Silence” egy négy műből álló utazás a túlélők szemében hagyott ürességbe, mellyel a düh által kísérve a soha véget nem érő mélységbe tekintenek.

(https://orbtapes.bandcamp.com/album/the-look-of-silence)

2017 őszén egy új koncept album várható tőle, közösen meanwhile.in.texas.-al szintén a LUCE SIA kiadónál.

Skag Arcade saját debütáló albuma a “Post Tenebras Lux”, még nem jelent meg fizikai formában, de minden bizonnyal napvilágot lát 2017 végén.

Végül, egy még titkos, speciális “8 kezű” kollaboráció is várható valamikor 2018 folyamán.

Skag Arcade tagja még a kaliforniai experimentál/zaj kollektívának, a The Insect Worship Collective-nek is.

Music