front page slideshow

ss-cover seso01 seso02

Technoyzer

"Technoyzer" egy egyszerű és könnyen megérthető név, két alapszó a 'techno' és a 'noyzer' szó összetétele, ami azt jelenti aki a technóból zajokat csinál, egy manapság túl sokat használt szó sokrétű jelentéssel, gondolkodásmóddal, és ami önmaga sok benyomást, információt, szenvedélyt és tapasztalatot jelent emberek millióitól a világ minden tájáról, olyan zenét ami a korai 80-as évektől él.
A Technoyzer Thomas Pardo sötét, energikus és adrenalinnal telített oldala, ki 1984-ben Nápolyban született és nőtt fel, dj, producer, kiadó tulajdonos és live előadó, aki a zene alkotás új útjait kutatja és a Nápolyi konzervatórium hallgatója.
Thomas tinédzserként átélte a house és technó születését és aranykorát, megvilágosodva a következő években, összes benyomásának fúzióját kitapogatva alkotta hangjait pszichedelikus és ipari atmoszférájú technó háttérrel, és különböző zenei irányzatokkal megszínezve mint a trance, kísérleti zene, progresszív, minimal, jazz, chillout, pszichedelikus rock és filmzene. Szerteágazó zenei ízlésére nagy hatással volt a múlt undergroundja, a jelen high tech világ, és a kísérletező szelleme, amik egyedi és elismert stílus alkotásához vezetnek a világ összes táncparkettjén.
2009-ben profi elektronikus zenészként végzett a nápolyi Nut Academy-n, ahol finomította alkotási technikáját és egyúttal egyesítette erőit barátjával Yari Grecoi-al, hogy megalapítsák az X-Former 3000 duót. Ez a projekt nagy potenciált hordozott és nagyszerű visszajelzéseket kapott a technó világtól, így lehetőséget kaptak hogy Frank Kvittának készítsenek remixet, de a duó rövid életű volt. Ez idő alatt jó visszajelzéseket gyűjtött a hallgatóságtól együttműködve néhány helyi partiszervezővel, egyik legismertebb ezek közül az "International Talent", ahol nagyszerű támogatást kapott az egyik legnagyobbra tartott nápolyi dj-től és producertől, Rino Cerronetól, ami nagy töltetet adott neki hogy belemerüljön ebbe a területbe.
Később megnyerte az első "laptop párbaj"-t a városában, nagyszerű visszajelzést szerezve a hallgatóságtól az előadása megközelítése kapcsán, és egy drága digitális hangszercsomagot nyert amit a "Cycling 74" fejlesztett.
Miután megjelentette 'Sub Distortion' című zenéjét A.Paul Naked Lunch kiadójánál 2010-ben lemezen és digitálisan is, és néhány év intenzív kutatás és stúdiómunka után megszületett a Technoyzer projekt, ami újra indította kalandozását a zeneiparban megjelentetve pár első személyes technó kompozícióját a Mike Hunphries Mastertraxx kiadójánál.
Azóta Thomasnak producerként, dj-ként és audio és grafikai mérnökként is volt néhány jó együttműködése, így 2012 elindította saját kiadóját az Analytical Technology Records-ot, amiben még ma is elkötelezett.
Ennek koncepciója az újabb ipari és futurisztikus hangzások elemzésén és tesztelésén alapul, egyszerre merítve a technológiailag előrehaladott valóságból és a múlt hangjaiból amik egy underground korszakot fémjeleztek a szívünkben.
Néhány nagyszerű bemutató után a Manifestoval, Vincenzo jelenleg elkötelezetten tanulmányozza az elektronikus és akuzmatikus zenét a nápolyi San Pietro a Majella konzervatóriumban, és együttműködik az "Electronix Network distribution"-al és a "Random\Noize"-al, akik művészként és néhány nagyszerű úttörő támogatójaként is ismertek a technó hátterében. Nagy hírek kerülnek napvilágra felőle hamarosan.

Music