front page slideshow

ss-cover seso01 seso02

Violet Poison

Violet Poison Francesco Baudazzi sötét, enigmatikus és ezoterikus projektje, akit Obtane-ként is ismerhetünk, Giorgio Giglivel tulajdonosa a mára bezárt Zooloft kiadónak.

Violet Poison analóg hangzású proto-technora fókuszál, melyre a 70-es évek olasz progresszív együttesétől, mint a Goblin, filmzeneszerzőkön át, mint Fabio Frizzi, a korai, 1994-95 körüli Downwards lemezek is hatással vannak. A stílus technoként definiálható, kicsit ezoterikus természetű a 90-es évek warehouse anyagának elemeit keverve VHS horror filmek esztétikájával.

Zeneileg a misztikus és gótikus területekről merít inspirációt: összeesküvés elméletek, egyiptológia, ősi földönkívüli civilizációk és szabadkőművesek.

Violet Poison megjelentetett már Vatican Shadow kiadóinál, egy LP-t a Hospital Productions-ön, és egy EP-t a Bed Of Naols-en, illetve saját kiadóinál, a Violet Poison és Repitch Recordings cimkék alatt is. Ezeken kívül említésre érdemes két albuma, a 2014-es “Sovrastrutture” az Opal Tapes-en, és a "Non Sequitur” a Haunted Air Records kiadásában, pszichedelikus cyberpunk technot felvonultatva, az ipari ízlés védjegyével és támpontokkal melyek a new york-i no-waver Ike Yardtól Function Sandwell kísérleteiig tartanak.

2015 januárjában elindította Veleno Viola nevű kiadóját, melynek első megjelenése az “Absence Generator.” A Veleno Viola fogja hordozni új megközelítését a "csináld magad"-hoz és post punk esztétikához, főként rhythmic noise-ra, kísérleti dark ambientre és power elektronikára fókuszálva, a hang karakterisztikákkal melyekben saját hangját használja és a közepes tempóval, ami korábbi munkáit is fémjelezte fenntartva a cyberpunk hozzáállást.

Violet Poison és további projektek: Bakunin Commando, Diana Berti, Black Tears Giorgio Giglivel.

Music