front page slideshow

ss-cover seso01 seso02

Jácint

Mindig is az elektronikus zene érdekelte, ezen belül is leginkább a különleges, sosem hallott hangok, zajok, és az általuk megteremtett atmoszféra az, ami hatással van rá. Már gyermekkorában megfertőzte a Kratfwerk, Vangelis, Jarre, Tangerine Dream négyes. Kamaszkén őt is elkapta a Depeche Mode láz, ami nagy hatással volt rá és nem csupán egy divathóbortot próbált meg követni:
"A külsőségek és az életérzés sallangjait levetve, a kuriózumnak ható zenei megoldásaik érdekeltek. A remixek, az instrumentál alapok, az építkezések."
A téma annyira lázba hozta, hogy egyszer csak már azt vette észre, hogy magyarországi DM fan club vezetőségi tagja, s később a klub vezető DJ-e lett, itt zenélt először. Az akkoriban erősödő EBM muzsikával való megismerkedés is meghatározó mozzanat volt Jácint zenei életében, hiszen a kemény analóg hangzás új irányt mutatott számára. Hamarosan elkezdett beszivárogni kis hazánkba az acid és a techno is: FMK, frankhegy, Mayday... Kevés bulit hagyott ki, és hamarosan a partyk másik oldalán találta magát:
"Mondhatni a backstage-ről éltem meg a kilencvenes évek végi, kétezres elejei korszakot. Megjártam pár lemezboltot és lemezkiadót, dolgoztam az akkoriban hatalmas boltnak számító Violin lemezboltban, majd jött a legendás Underground Records, s végül az UCMG/ugar."
Sosem tervezte, hogy Dj babérokra törjön, de mivel munkaköri kötelességként rengeteg zenét hallgatott, egyre mélyebbre ásta magát az addig nem hallott zenékben, miközben a "kommersz" dolgok kihullottak. Vangelisen, Tangerine Dreams-en nevelkedett, így az ambient, mint olyan mindig is ott motoszkált a háttérben, viszont nem látott rá igényt a közönség részéről. Eleinte kisebb baráti összejöveteleken, goa bulikon tudott ambienteket pakolni. A nagy áttörést a Cinetrip jelentette számára.
"Több mint tíz évig zenélni, a talán a legexkluzívabb helyszínen, meghatározó élmény!"
Visszagondolva össze sem tudja már számolni, hogy hány helyen, fesztiválon, bulin kapott lehetőséget zenélésre. Voltak ambíciói a producerkedés irányába is, de az élet úgy hozta, hogy ez csak egy álom maradt, így "csak" pakolgatja nekünk a kedvenc zenéit.

Forrás: A zene az kell, mert körülölel!