front page slideshow

ss-cover seso01 seso02

Kedvences napok

slctn●srtd X Violet Poison (Veleno Viola)
(interview eng + hun)

K: When and how did you get in touch with electronic music?

F: In 1994 I bought my first turntables and vinyls but I was listening music much before, of course, I grew up with 80’s Italo/dance stuff like Valerie Dore and Samantha Fox. I think all started a day while I was listening “Nothing’s Gonna Stop Me Now” on radio. I used to record on tape a lot of radio mixes during end of 80’s and early 90’s. My first time in a club was in 1995 - as a clubber - and in 1998 I played my first dj set ever. I was playing a mix of techno and electro at that time. I started productions lately, in 2006. A friend introduced me to plugins and I followed a personal path that brought me to buy hardware, although I don’t dislike to use some plugin if I think it’s worthy.

K: Please you speak about your music projects, Violet Poison, Bakunin Commando, Diana Berti, Black Tears and Aktion Mutante:

F: Violet Poison has basically a sound that I call “proto-EBM”, based on sequences and large use of my vocals.

Bakunin Commando is inspired by 80’s Minimal/Industrial, with sharp drums and vocals, different use of bassline. It can be very slow or very fast, like Synth-Punk.

Diana Berti is the romantic project of the three ones, more focused in the Minimal-Synth/Wave field, based on childhood memories. It’s Dorian-mode based and it’s the only project of mine where I try to sing over. It started as arpeggio-based 80’s sci-fi/horror-soundtrack stuff but I developed it more, now some tracks have a Proto-Electro rhythm.

Black Tears is the project I have with my long-time friend Giorgio Gigli and it’s a sort of layered and atmospheric Industrial, romantic, desperate and cold at the same time. The sound of no future. It’s based on the melancholia of our defunct Zooloft label.

Finally, Aktion Mutante is my project with Manos Simotas (Unhuman, co-founder of Liber Null Berlin). We make EBM with a very Punk attitude, powerful and anti-authoritarian, lot of screams and craziness. We both scream over, like a band.
I also started a project with Andi Harriman from Synthicide NYC and Dj Nephil from Gravitational Waves, one with Tara in Tibet (Alessio from She Lost Kontrol label) and I put together a band with some artists/friends. I can’t anticipate nothing right now but will be devastating.

K: When you playing live acts, which is your favorite instrumental in your setup?

F: The DSI Evolver is my favorite synth. One of the most powerful synths I ever heard and its sequencer is so sick. I also love the Ensoniq ESQ-1 but it’s too big to put in a baggage. My setup is based on a modded Roland TR-505 and an AKAI SG01V for drums (the AKAI romper has Simmons drums inside), the Evolver and a Korg Volca FM for basses, a Roland SH-32 for atmospheres and effects. Everything is processed by pedals (distortion, delay, reverb and a phaser).

K: People love your old project, which ran under the name Obtane. Have you considered resuming?

F: Actually I was considering that but no, I’m not really sure. Some friends given me the same advice but “Obtane is dead”, I also wrote it on a blog I had at that time. The fact is techno bores me to death, I’m not listening to it since 6 years. I grew up with labels like Downwards and Dynamic Tension and I don’t regret my past but resuming Obtane now would put Violet Poison in the trash. VP and its related projects are the really ones that represent myself. Obtane had a big audience according to what people noticed (I just make music, I’m not good to notice audience, hype etc.) but making music just because the big audience I think it’s not for me.

K: Which was your memorable event and which event is on your wish list?

F: Honestly there were a lot but the most memorable was in London, at Electrowerkz. I think it was one of my best dj sets ever. A friend told me a guy there was completely driven crazy, saying I was “mind-blowing”. I don’t know who this guy was but I love him. Wishlist: I would like to play in Georgia someday, audience seems very warm and heard there’s a very cool scene.

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

K:Mikor és hogyan kerültél kapcsolatban az elektronikus zenével?

F: 1994-ben vásároltam az első lemezjátszóimat és lemezeimet, de már sokkal korábban hallgattam zenéket. Természetesen a 80-as Italo és dance zenéken nőttem fel, mint Valerie Dore és Samantha Fox. Azt hiszem minden azzal kezdődött, amikor egy nap hallottam a “Nothing’s Gonna Stop Me Now”-t a rádión. A 80-as évek végén és a 90-es évek elején rengeteg rádiós mixet felvettem kazettára. Az első látogatásom klubban, mint „clubber” 1995-ben történt, és 1998-ban játszottam az első dj szettem. Ekkor techno és elektro mixet játszottam. 2006-ban kezdtem zenét készíteni. Egy barátom bemutatta a plugineket, és én követettem a személyes utam, amely hardveres vásárláshoz vezetett, nincs problémám a plugin használattal, ha úgy gondolom az méltó.

K: Kérlek beszélj a zenei projektjeidről, Violet Poison, Bakunin Commando, Diana Berti, Black Tears és Aktion Mutante:

F: A Violet Poison hangzás, amit én „proto-ebm”-nek hívok lényegében a szekvenciákon és saját vokálomon alapul.

A Bakunin Commando-t a 80-as évek Minimal / Industrial hangzása inspirálta, éles dobokkal és énekkel, a basszus különböző használatával. Ez lehet nagyon lassú vagy nagyon gyors,mint a synth punk.

Diana Berti a romantikus project a 3 közül, inkább a Minimal-Synth / Wave mezőben összpontosul gyermekkori emlékeken alapul. „Dorian- Mód”, és ez az egyetlen olyan projekt, ahol megpróbálok énekelni. Arpeggio-alapú 80-as sci-fi / horror-soundtrack cuccként kezdtem, de továbbfejlesztettem, most már néhány szám Proto-Electro ritmust is tartalmaz.

A Black Tears egy projekt régi barátommal Giorgio Giglivel, ez egy rétegzett és atmoszférikus, ipari, romantikus, kétségbeesett és hideg egyidejűleg. Nem a jövő hangzása. Ennek alapja a megszűnt Zooloft kiadó melankóliája.

Végül az Aktion Mutante projektem Manos Simotas-szal (Unhuman, a Liber Null Berlin társalapítója). EBM-ot csinálunk Punk attitűddel, erőteljes és anti-autoritárius, sok sikoltozással és őrültséggel. Mindketten sikoltozunk, mint egy zenekar.
Elindítottam egy projektet Andi Harriman-szel a Synthicide NYC-től és a Dj Nephil-lel a Gravitational Waves-ből, egyet Tara in Tibet-tel (Alessio a She Lost Kontrol címkéből), és összeállítottunk egy zenekart is néhány művész baráttal. Nem tudok előre semmit, de pusztító lesz.

K: Amikor live actezel melyik a kedvenc hangszered a setup-odban?

F: A DSI Evolver a kedvenc szintim. Az egyik legerősebb szintetizátor, amit valaha hallottam, és a szekvencere olyan beteg. Szeretem az Ensoniq ESQ-1-et is, de túl nagy ahhoz, hogy egy poggyászban elhelyezzem. Az én setup-om bázisa a modellezett Roland TR-505 és a dobok AKAI SG01V (Simmons dobok belül), az Evolver és a Korg Volca FM a basszusokra, egy Roland SH-32 az atmoszféráknak és az effekteknek. Minden pedálon működik (torzítás, késleltetés, reverb és phaser).

K: Az emberek szeretik a régi projekted, ami Obtane néven futott.Gondolkodtál az újrakezdésen?

F: Valójában gondolkodtam, de nem, nem igazán vagyok biztos benne. Néhány barát tanácsolta nekem, de az "Obtane halott", ezt meg is írtam egy blogon akkoriban. Az a tény, hogy a technó halálosan untat, 6 éve nem hallgatom. Olyan címkékkel nőttem fel, mint a Downwards és a Dynamic Tension, és nem bánom a múltamat, de az Obtane folytatásával a Violet Poison-t a szemétbe rakhatnánk. A VP és a hozzá kapcsolódó projektek azok, amelyek engem képviselnek. Obtane nagy közönséget hozott, amit az emberek észrevettek (én csak zenét csinálok, én nem vagyok túl jó közvetítésben , a hype stb.) én csak csinálom a zenét a túl nagy közönség nem nekem való.

K:Melyik volt a legemlékezetesebb esemény és melyik esemény szerepel a kívánság listádban?

F: Őszintén szólva sok volt, de a legemlékezetesebb Londonban volt, az Electrowerkzben. Szerintem ez volt az egyik legjobb dj szettem. Egy barátom mesélt nekem egy srácról, hogy teljesen megőrült, és azt mondta eszméletlen voltam. Nem tudom, ki volt ez a fickó, de imádom. Kívánságlista: Szeretnék Grúziában játszani, a közönség nagyon jónak tűnik és hallottam, hogy nagyon jó szcéna van ott.

Links follow them/ Linkek kövesd őket:
https://www.facebook.com/vltpsn/
https://www.facebook.com/BakuninKommando/
https://soundcloud.com/violet-poison
https://www.facebook.com/VelenoViola/

Check his biography and if you want, you can show your liking with a "like" button :)
Olvasd el az önéletrajzát és ha akarod nyilvánítsd ki a tetszésedet egy like-kal!
http://podcast.selectionsortedbkng.com/dj-producer/violet-poison

MINOX - Purgatoryo
•Eng: Pretty obscure Italian New-Wave band. Love the swing. Listen this while driving in the night in a big European city, it’s gonna be magic. •Hun: Szép, homályos olasz New Wave banda. Szeresd a lendületét. Hallgasd ezt miközben vezetsz egy nagy európai városban, varázslatos lesz.

slctn●srtd X FOR. (T+U, Exiles, Farbwechsel)
(interview eng + hun)

K: We would like to ask For. for an introduction. When and how happened the first meeting, and the idea of joint work?

F: FOR. (T+U, Exiles, Farbwechsel) is Miklós Farkas and Ábris Gryllus.
We went to the same design university back in the day, where we have realised we had an alike background in a sense of what we were listening as kids, what kind of video games we were playing, how we were relating to nature and urban areas, what kind of art we were / are into. Usual stuff.
So it was a straight consequence that we’ve been exploring very similar territories of audio, and general aesthetics at that time too. After a while it was obvious that we should put all of our common inspirations on the same platform, so the result is:
FOR. up and running since 2015.

K: When and how started your interest in electronic music?

Miklós: I will never forget the moment when I found Jean Michel Jarre’s - Oxygène in my parents’ vinyl collection. Both the sound and the cover was amazingly mindblowing experience as a kid. I played it hard every day after school.

Ábris: Being 14, trying to make proper hip-hop beats on Reason, but failing all the time, after a while starting to like my failures.

K:How do you characterize, and to whom do you recommend the music?

F: We usually start our sessions on some kind of weird obscure fume and rage which is hard to describe in words. Such our sound, we simply cannot put that into a well defined genre.
On our previous release, Ground Support Estate (Exiles) we used anti consumerist subjects as destroyed aristocraticism, heavy artillery, drone warfare, ultra attitude. Lately we started to work with themes like the images of bit coin mines or cyber religions.

K: The most memorable event you have ever been to?

F: Trafo, 2015 with Volkova Sisters

K: Which event is listed in your wish list?

Berghain, Clubnacht

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

K: Szeretnénk kérni egy bemutatkozást a For.-tól. Mikor és hogyan történt az első találkozás és a közös munka ötlete?

F: For. (T+U, Exiles, Farbwechsel) Farkas Miklós és Gryllus Ábris.
Ugyanarra művészeti egyetemre jártunk ahol rájöttünk, hogy hasonló háttérrel rendelkezünk, abban az értelemben, hogy gyerekként mit hallgattunk, milyen videójátékot játszottunk, hogyan viszonyulunk a természethez és a város részekhez, milyen művészetet kedvelünk. A hangzás területeit és általános esztétikáját nagyon hasonlóan vizsgáltuk akkoriban.
Egy idő után nyilvánvaló volt, hogy az inspirációinkat ugyanarra a platformra kell helyezni. Ennek eredménye a FOR. 2015 óta.

K: Mikor és hogyan kezdődött az érdeklődésetek az elektronikus zene iránt?

Miklós: Soha nem felejtem el a pillanatot, amikor Jean Michel Jarre ’ Oxygéne’-t megtaláltam szüleim vinyl kollekciójában. Mind a hangzás, mind a borító elképesztő élmény volt gyerekként. Minden nap sz*rrá játszottam suli után.

Ábris: 14 évesen reasonbe próbáltam hiphop ütemeket összerakni, ami akkor persze nem sikerült, de egy idő után elkezdtek nagyon bejönni a hibák.

K: Hogyan jellemeznétek, és kiknek ajánljátok a zenéteket?

F: Általában valamiféle furcsa, füstös dühvel kezdjük meg a munkát, amelyet szavakkal nehéz leírni. Ilyen a hangzásunk, egyszerűen nem tudjuk ezt egy jól meghatározott műfajba helyezni. A korábbi kiadásunknál ’Ground Support Estate’ (Exiles) anti-fogyasztói témákat használtunk, mint az elpusztult arisztokratizmus, nehéztüzérség, drón hadviselés, ultra attitűd.
Legutóbb olyan témákkal kezdtünk dolgozni, mint a bitcoin bányák és cyber vallási jelképek.

K: A legemlékezetesebb esemény ahol eddig felléptetek?

Trafó, 2015-ben a Volkova Sisters-szel.

K: Melyik esemény szerepel a kívánságlistátokban?

F: Berghain, Clubnacht

Links follow them/Linkek kövesd őket:
https://www.facebook.com/for.tactic/
https://soundcloud.com/for_for

Check his biography and if you want, you can show your liking with a "like" button :)
Olvasd el a biojukat és ha akarod nyilvánítsd ki a tetszésedet egy like-kal!
http://podcast.selectionsortedbkng.com/dj-producer/for

Boards Of Canada - Trans Canada Highway
" transmission, nostalgy"

slctn●srtd X Rich Oddie (Orphx, Eschaton, O/H, Oureboros)
(interview eng + hun)
http://podcast.selectionsortedbkng.com/content/rich-oddie

K: When and how did you get in touch with electronic music?

R: I was always interested in electronic music, even as a child. I remember being fascinated by John Michael Jarre’s “Popcorn” when I was about five years old. But I think Yello was the first fully electronic band that really captured my heart. They had such a strange and cinematic sound. That led me to Depeche Mode, New Order, and the world of synth pop. I soon discovered Skinny Puppy and became obsessed with them. They were the gateway drug to industrial music for me and that really ignited my desire to learn about this music and make my own. When I was sixteen, I worked in the Canadian army reserves for one summer in order to earn enough money for my first synthesizer (the Ensoniq ESQ-1). That started me on the path to making my own music. At this time, in the early 90s, I was also discovering shoegaze, punk, and techno. Although I now listen to a wide range of music, those are still the touchstones for me in terms of musical influence and inspiration.

K: You are participating in several musical projects: Orphx, Oureboros, O/H, Eschaton, and your solo releases. Please tell me about these.

R: ORPHX began in the early 90s when my friend Aron West and I started making improvised music in an industrial vein. Christina Sealey soon joined us and we began releasing cassettes through a label that Aron and I created. We were inspired by early industrial groups like SPK and Einsturzende Neubauten, as well as the vibrant noise music scenes in Japan and North America. After the first two years, Aron left to pursue his own vision in a project called Tropism, which went on to create over three hundred releases in very limited editions. Christie and I started focusing more on rhythms and composition, influenced by both industrial and techno. By 1998, Orphx had become my solo studio project but Christie and I continued to collaborate for live performances. During this time, we formed a close relationship with Germany’s Hands label and became part of the “rhythmic noise” scene in Europe. After another ten years and many phases in the project and in our lives, Christie and I started working together again on the studio recordings. At this same time, we began connecting with a wider audience through the Sonic Groove label and in recent years we’ve been very active with touring and releases. A new Orphx 12” will be released this October on Sonic Groove.

OUREBOROS came out of some jams that Aron and I did in the summer of 2006. We get together a few times each year to record music and this time we captured something that seemed to point in a new direction, using processed guitar and a digital signal processing network that Aron had built. We liked the combination of elements of shoegaze, doom, and black metal within a more experimental, industrial framework. I edited those recordings to create the first album, which was released by Ant Zen in 2011. The second album, released in 2016, was created out of edits of two sets of recordings: some made in Canada with Aron, and others made in Scotland with my friend Norman Shaw.

O/H began around 2011, when my friend David Foster (Teste, Huren) and I started jamming together. Dave and I have known each other for years but we had never collaborated before. We quickly started creating a sound that felt new and exciting to us, combining a “power electronics” style of industrial noise and vocals with slow heavy beats that were inspired more by hip hop than techno. Our first EP came out on Opal Tapes in 2015 and the next will be out on L.I.E.S. next month. Because of our other projects, O/H through different phases of activity but I think we are going to be more active over the next year or two.

ESCHATON is a collaboration between Orphx and Ancient Methods, exploring apocalyptic themes and foregrounding the industrial and doom influences that we all share. The project began with some jams back in 2012 and came together with the first EP on Token in 2014. We are planning more performances and releases as Eschaton.

I started releasing records under my own name in 2011, with an EP on the Surface label, and a second one in 2013. For those records, I wanted to explore a bit of a different vibe from the other projects: more dubbed out and aquatic, and even melodic at times. As all the other projects have become so busy, I haven’t had time to complete a new solo release but that is one of the things I’m working on next. I think this one will take a new direction.

K: Which was your most memorable event?

R.: There’s too many to name just one! Some of the more interesting places that I’ve played: a storage locker in Sheffield, a WWII era boat in Stockholm, a castle in Portugal, underground bunkers in Germany and the Czech Republic, power stations in Canada and Germany, and outdoor festivals in the mountains of Japan.

K: Which event is on your wish list?

R: Unusual locations are always interesting. Someone recently told me about parties in a cave outside of Paris, for example. But any party with a good sound system, good organization, and a crowd that is excited about the music - when all these elements are there, that is a great event.

K: Have you ever been to Budapest?
R: I visited Budapest many years ago on a vacation but I haven’t yet performed there.

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

K: Mikor és hogyan kerültél kapcsolatba az elektronikus zenével?

R: Mindig is érdekelt az elektronikus zene, már gyerekként is. Emlékszem, hogy John Michael Jarre "Popcorn" -ja lenyűgözött, amikor öt éves voltam. De azt hiszem, a Yello volt az első teljesen elektronikus zenekar, amely igazán megragadta a szívemet. Olyan furcsa és filmszerű hangzásuk volt. Ez vezetett a Depeche Modehoz, a New Orderhez és a synth pop világához. Hamarosan felfedeztem Skinny Puppy-t, és a megszállottja lettem. Ők voltak a drog, az átjáró, az ipari zenéhez és ez tényleg vágyat keltett bennem, hogy megismerjem ezt a zenét és elkészítsem a sajátom. Tizenhat éves koromba a kanadai hadsereg tartalékosainál dolgoztam egy nyarat, hogy elég pénzt keressek az első szintetizátoromhoz (Ensoniq ESQ-1). Ez indított el a saját zeném készítésében. Ebben az időben a 90-es évek elején felfedeztem a shoegazet, a punkot és a techno-t. Bár sok zenét hallgatok, ezek a zenék még érintőkövek számomra az insprirációk és hatások értelmében.

K:Több zenei projektben is részt veszel: Orphx, Oureboros, O / H, Eschaton és a szóló kiadásaid. Kérlek, mesélj erről.

R: Az ORPHX a 90-es évek elején kezdődött, amikor barátom Aron West és én elkezdtük improvizatív zenét készíteni az ipari vénába. Christina Sealey hamarosan csatlakozott hozzánk, és kazettákat adtunk ki egy olyan kiadó alatt, amelyet Aron és én csináltunk. Korai indusztriál csapatok - SPK és Einsturzende Neubauten - inspiráltak minket, valamint a Japánban és Észak-Amerikában található élénk zaj szcéna. Az első két év után Aron kilépett, hogy saját vízióját kövesse a Tropism nevű projektben, melynek több, mint 300 kiadása volt nagyon korlátozott számban. Christie és én inkább a ritmusokra és a kompozícióra összpontosítottunk, amelyet mind az indusztriál, mind a techno befolyásolt. 1998-ra az Orphx egyéni stúdióprojekté vált, de Christie és én továbbra is együtt dolgoztunk élő fellépéseken. Ezalatt szoros kapcsolatot alakítottunk ki a német Hands kiadóval, és az európai „rhythmic noise” szcéna részévé váltunk. Tíz év elteltével a projekt és az életünk számos szakasza után Christie és én újra elkezdtünk együtt dolgozni a stúdiófelvételeken. Ugyanakkor a Sonic Groove kiadóhoz csatlakoztunk egy szélesebb közönséggel, és az elmúlt években nagyon aktívak voltunk turnék és megjelenések tekintetében. Egy új Orphx 12 " fog megjelenni októberben a Sonic Groove-on.

2006 nyarán néhány Aronnal történő „jammelést” követően jelent meg az OUREBOROS. Évente többször összejövünk zenét rögzíteni, és ezúttal olyan dolgot vettünk fel, ami úgy tűnik, új irányba mutat, gitárral és a digitális jelfeldolgozó hálózattal, melyet Aron épített. Szerettük volna kombinálni a shoegaze, a doom és a black metal elemeit, egy experimental, indusztriál kereten belül. Én szerkesztettem a felvételeket az első albumhoz, amelyet 2011-ben kiadott Ant Zen. A másodikat, ami 2016-ban került kiadásra két felvétel készletből csináltuk: néhányat Kanadában készítettem Aronnal, és a többit Skóciában Norman Shaw barátommal.

Az O/H 2011 körül kezdődött, amikor David Foster barátommal (Teste, Huren) elkezdtünk együtt zenélni. Dave és én már évek óta ismertük egymást, de korábban soha nem dolgoztunk együtt. Gyorsan elkezdtük létrehozni azt a hangzást, ami újnak és izgalmasnak tűnt számunkra, kombinálva az ipari zajokat a "powerelectronics" stílust és vokálokat, lassú, nehéz ütemekkel, amelyeket inkább a hiphop, mint a techno ihletett. Az első EP az Opal Tapes-nél 2015-ben jelent meg, a következő pedig a L.I.E.S. kiadónál a következő hónapban. Más projektjeink miatt az O/H különböző aktivitással működik, de azt hiszem, aktívabbak leszünk a következő években.

Az ESCHATON az Orphx és az Ancient Methods közötti együttműködés, apokaliptikus témák feltárása és előtérbe helyezése az indusztriál és a doom által befolyásolt hatások között. A projekt 2012-ben közös jammelésekkel kezdődött, és az első EP a Tokennél jelent meg 2014-ben. Több előadást és kiadást tervezünk Eschaton néven.

2011-ben kezdtem el kiadni lemezeket a saját nevemen, egy EP-t a Surface kiadónál, és egy újat 2013-ban. Ezeknél a felvételeknél egy kicsit más hangulatot szerettem volna feltárni, mint a többi projektnél sokkal dubosabb „aquatikus”, sőt néha melodikus. Mivel a többi projekttel annyira elfoglalt voltam, nem volt időm egy új szóló megjelenésre, de ez az egyik dolog, amivel most dolgozom. Szerintem ez új irányba fog haladni.

K: Melyik volt a legemlékezetesebb eseményed?

R: Túl sok van, hogy csak egyet említsünk! Néhány érdekes hely, ahol játszottam: egy raktárhely Sheffieldben, a második világháborús hajó Stockholmban, portugáliai kastély, németországi és cseh földalatti bunkerek, kanadai és németországi erőművek és kültéri fesztiválok a japán hegyekben.

K: Melyik esemény szerepel a kívánságlistádban?

R: A szokatlan helyszínek mindig érdekesek. Valaki nemrégiben mesélt nekem egy partyról Párizs külterületén egy barlangban. De bármelyik esemény, ha jó a hangrendszere, jó a szervezés és van egy olyan tömeg, ami érdeklődik a zene iránt - ha mindezek az elemek megvannak, az nagyszerű.

K: Jártál már Budapesten?

R: Sok évvel ezelőtt vakációztam, de soha nem zenéltem még ott.

Links, follow them/Linkek, kövesd őket:
www.orphx.com
https://www.facebook.com/orphx/
https://www.facebook.com/ontariohospital/
https://www.facebook.com/eschatonmusik/
https://www.facebook.com/Oureboros/
https://soundcloud.com/richoddie
https://soundcloud.com/orphx

Check his biography and if you want, you can show your liking with a "like" button :)
http://podcast.selectionsortedbkng.com/dj-producer/rich-oddie
Nézd meg az életrajzát, és ha akarod mutasd ki tetszésed egy likekal!

Yellow - Stella
●Eng: I found it really difficult to choose just ten, so here’s twelve albums that have directly influenced my own music. This was the first album I heard from Yello. I love their darker tracks and there are some great ones here. The compositions and sound design from their work in the 80s still sounds incredible to me. ●Hun: Nagyon nehéz volt csak 10 albumot választani ezért itt van 12, amik közvetlenül befolyásolják a saját zenémet. Ez volt az első album, amit a Yello-tól hallottam. Imádom a sötétebb számokat, és vannak nagyszerű darabok itt. A kompozíciók hang designja a 80-as évekbeli munkáikban, még mindig hihetetlenül hangzanak számomra.